Nieuwsbrief 217
15-1-2022
DBH Nieuwsbrief
Deze nieuwsbrief wordt al door 352 abonnees ontvangen.

Beste {tag:name},

Bij deze ontvangt u uw nieuwsbrief, met daarin de centrale agenda en ander nieuws.

Nieuwsberichten voor de volgende brief graag voor 1-2-2022 aanleveren op db@harreveld.nl

Centrale Agenda

Datum Tijd Activiteit
Het kan zijn dat sommige activiteiten door de maatregelen andere tijden hebben of niet doorgaan.
     
     
     
     
     
     

De Zonnebloem wenst u het allerbeste voor 2022

Het hele afgelopen jaar drukte de coronapandemie een zware stempel op onze levens. Voor ieder op eigen wijze en gezamenlijk als maatschappij.

Afdeling Harreveld heeft aanhoudend gezocht, naar wat er wél mogelijk was om met onze deelnemers in contact te blijven. Zo hebben we hen geregeld aan de deur verrast met een leuke attentie. Bijzonder positief was, om toch een tweetal activiteiten mét elkaar te hebben kunnen beleven: het jaarlijkse uitje winkelen naar Berden in Varsseveld plus een gevarieerde middag thuis bij Zaal de Boer.

Ook in het nieuwe jaar zullen wij blijven denken en handelen in mogelijkheden. De Zonnebloem houdt de moed er in om er, samen met u, het beste van te maken.

We wensen u een gelukkig 2022 toe, in goede gezondheid, en zeggen opnieuw weer: graag tot ziens!

Bestuur en vrijwilligers afdeling Harreveld

Gemeente Oost Gelre

Allereerst voor iedereen de beste wensen voor 2022! Dat het maar een jaar mag worden in goede gezondheid waarin we elkaar iets vaker ‘live’ mogen zien!

Graag breng ik onderstaande bij jullie onder de aandacht. 
De gemeente Oost Gelre gaat aan de slag met een omgevingsvisie voor 2040 en is op zoek naar jongeren die mee willen denken over Oost Gelre in de toekomst. Wellicht kennen jullie jongeren in jullie kern die hierover willen meedenken/meepraten. Met hen komen we graag in contact! 

Hoe ziet Oost Gelre er uit in 2040?
Net gestart in het nieuwe jaar 2022 en dan al nadenken over 2040?

In de tussenliggende 18 jaar groeien de jongeren van nu op, de 30-ers en 40-ers van de toekomst.  Zij hebben dan al kinderen of zijn misschien tegen die tijd aan kinderen toe. In wat voor omgeving willen jongeren zelf volwassen worden? En hoe zouden zij hun eventuele kinderen willen laten opgroeien? Waar studeren zij? Wat maakt dat ze in Oost Gelre zouden willen blijven wonen? Zien zij zich zelf in OG werken? Waar en hoe willen zij werken? Waar en hoe willen zij wonen? Waar willen zij recreëren? Waar willen zij ‘groen’? Hoe gaan we om met de uitdagingen in het buitengebied? Dit soort vraagstukken doen een beroep op de ruimte die we in onze gemeente hebben. Daar moeten we goed over nadenken zodat alles goed op elkaar aansluit en we het meest uit onze ruimte halen.

De omgevingsvisie is een belangrijk document voor de gemeente Oost Gelre. In de omgevingsvisie komt op hoofdlijnen te staan hoe wij willen dat onze gemeente er uit gaat zien op het gebied van wonen, leven en werken. In de omgevingsvisie komen dus veel onderwerpen samen.  

Het vraagt veel om tot een omgevingsvisie te komen. Sommige ideeën kunnen we concreter uitwerken. In andere gevallen moeten we de ontbrekende informatie nog ophalen. De gemeente vraagt haar inwoners, in het bijzonder de jongeren,  hier een actieve rol in te vervullen. Meedenken of meewerken wordt daarom gewaardeerd!

Meld je aan! 
De gemeente komt graag in contact met geïnteresseerde jongeren. Houden één of meerdere van de opgaven in de omgevingsvisie 2040 de gemoederen bezig? Zie je een rol voor jezelf? Heb je concrete ideeën die bijdragen aan de opgaven? Of kun je op een andere manier iets betekenen? Dan komt de gemeente Oost Gelre graag vóór eind januari met je in contact. Je kunt je aanmelden of je vraag stellen aan mijn collega Rachel Valigora, communicatieadviseur. Rachel is bereikbaar viaomgevingsvisie@oostgelre.nl of via (06) 34 27 01 35.

Naar verwachting organiseren we in de loop van het (voor)jaar bijeenkomsten voor onze inwoners over de invulling van de leefomgeving. Zodra de coronamaatregelen weer ruimte bieden, zal de gemeente de bijeenkomsten fysiek houden.

 

Wij

Inwoners van de Achterhoek

constateren

Dat er nu toch onderzoek gedaan wordt naar de Noordtak van de Betuweroute, dit tegen eerdere beloftes in.

en verzoeken

Het onderzoek naar de Noordtak van de Betuwelijn te stoppen zoals eerder beloofd was. En dat ook de Haagse politiek zich nu definitief uitspreekt tegen deze Noordtak.

Klik hier om de petitie te tekenen